Hoe pas ik mijn website afbeelding aan op social media? (Uitgelichte afbeelding)

Wanneer jij of iemand anders een link deelt via sociale media als Facebook, Twitter en LinkedIn, dan plaatsen sociale netwerksites vaak zelf een foto bij je link. En zo kan er snel een verkeerde afbeelding, enkel een logo of zelfs helemaal géén afbeelding bij komen te staan. Hieronder geven wij je de oplossing in een makkelijk te volgen stappenplan.

Stap 1: Log in op je WordPress website

Ga naar de achterkant van je website https://www.vulhierjewebsitenaamin.nl/wp-admin/ en log vervolgens in met je inloggegevens.

Stap 2: Ga naar de betreffende pagina/bericht

Kies de betreffende pagina/bericht waar je de uitgelichte afbeelding wilt toevoegen. Ga daarvoor eerst naar ‘Alle pagina’s’ of ‘Alle berichten’ in het menu. Zie de afbeelding hier rechts als voorbeeld. Als je eenmaal bent aangekomen op ‘Alle pagina’s’ of ‘Alle berichten’ kies je de pagina of het bericht waar het omgaat.

WordPress achterkant

Stap 3: Uitgelichte afbeelding kiezen

Scroll iets naar beneden en dan zie je vervolgens in de meest rechter kolom de tool ‘Uitgelichte afbeelding’ (zie afbeelding hieronder). Klik vervolgens op ‘Uitgelichte afbeelding kiezen’ en kies de bijpassende afbeelding.

Uitgelichte afbeelding toevoegen
Bel ons
Adres
×