Is mijn website toegankelijk op mobiele devices?

Een mobielvriendelijke website is tegenwoordig een absolute must voor bedrijven. Mede door de toename van mobiele apparaten en door aankondigingen van Google. In november 2016 kondigde Google haar ‘Mobile First’ plannen aan. Daaruit bleek dat de geschiktheid voor mobiel nog zwaarder ging wegen als ranking factor. Zwaarder zelfs dan het gedrag van je website op gewone computers (‘desktop’). Vandaar de slogan ‘Mobile First’. Met name het snelladen van je website op mobiel en het toegankelijk maken van net zoveel informatie op de mobiele versie van je website als op de desktopversie zijn belangrijke aandachtspunten.

Dus het is best wel belangrijk dat je website op mobiele apparaten goed functioneert. Daarom zorgen we ervoor dat jouw website altijd visueel en technisch goed werkt op meerdere devices en dus ook op mobiele apparaten.

Mobielvriendelijk checken

Als je eenmaal ingelogd bent op de ‘backend’ van de website heb je de mogelijkheid om in de donker grijze kolom (het menu) de optie ‘weergave’ te kiezen. Zie hiervoor de rode pijl in de afbeelding hier rechts.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om te kiezen voor ‘customizer’. Eenmaal aangekomen in de customizer, heb je links je menu. Helemaal links onderaan kan je verschillende apparaten kiezen. Standaard staat deze op gewone computers (‘desktop’). Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor tablet en mobiel. Als je klikt op het icoontje van het mobiele apparaat zie je je website weergegeven in de mobiele versie. Zie de rode pijl in de afbeelding hieronder.

Weergave Wordpress
Bel ons
Adres
×