Wat betekent de foutmelding: “Mijn website is niet veilig?”

Je website is niet veilig, de kans bestaat dat iemand ongevraagd je site binnen kan dringen en deze kan hacken. Of dat de gegevens van je klanten worden onderschept door kwaadwillenden. Dat wil je natuurlijk voorkomen, maar hoe maak je je website veilig? Bekijk hieronder een aantal tips die je toe zou kunnen passen, zodat je binnendringers het stuk lastiger maakt om je website te hacken:

• Gebruik een SSL-certificaat:
    Kies voor een veilige https-verbinding. Geen idee wat dat is? Bekijk dan hier de veelgestelde vraag: Wat is een SSL-certificaat?
  • Maak regelmatig een back-up:
    Als je site wordt gehackt, heb je een reservekopie van de laatste versie die je vervolgens weer online kunt zetten.
  • Regelmatig je software updaten:
    Updates zorgen naast nieuwe toevoegingen ook ervoor dat je software veilig blijft. Ook kunnen updates beveiligingslekken dichten.
  • Geef gebruikers juiste rechten:
    Zo voorkom je dat iedereen binnen de website toegang heeft tot de beheerdersrol. Dit betekent niet dat je je werknemers niet vertrouwd, maar zo voorkom je dat hackers via verschillende accounts toegang krijgen tot de beheerdersrol.