Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen jouw website en een internet browser.

Hoe herken ik een SSL-certificaat?

Het is best wel belangrijk dat je als bezoeker of eigenaar van een website weet wanneer een SSL verbinding actief is. SSL certificaten kan je gemakkelijk herkennen aan het volgende:

  • Wanneer de URL van de website begint met https:// weet je dat de website beveiligd is met een SSL-certificaat. Je kan dit controleren in de adresbalk van de internetbrowser die je gebruikt.
  • Wanneer er een SSL-certificaat actief is wordt er een slotje getoond in de adresbalk van je internetbrowser. Afhankelijk van je browser staat dat voor of achter de URL, in sommige browsers wordt dit niet automatisch getoond.

Waarom een SSL-certificaat gebruiken?

Er zijn meerdere redenen waarom je een SSL-certificaat nodig hebt voor jouw website.

  • SSL is wettelijk verplicht volgens de AVG. Een SSL-certificaat is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt.
  • Gevoelige informatie zoals adresgegevens of betalingsverkeer wordt versleuteld. Zo is het een stuk lastiger voor internetcriminelen om deze gegevens in te zien of aan te passen.
  • SSL is belangrijk voor SEO. Zoekmachines belonen websites met een SSL-certificaat met een hogere waardering in Google. Een SSL-certificaat is dus niet alleen goed voor veiligheid, maar ook voor jouw positie in Google.
Bel ons
Adres
×