Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

WordPress is een van de meest gebruikte CMS-systemen voor websites. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en de uitgebreide mogelijkheden voor het beheer van websites. Niet alleen kleine websites maken gebruik van WordPress, maar ook steeds meer grote bedrijven kiezen hier voor. Hieronder vind je nog meer voordelen van het gebruiken van een WordPress-website.

Gemakkelijk en eenvoudig

WordPress is een CMS waar iedereen na een korte instructie mee kan leren werken. Door een gemakkelijke indeling kun je makkelijk vinden wat je zoekt. Een pagina of bericht toevoegen is eenvoudig en het toevoegen van een afbeelding of ander element spreekt voor zich. Hierdoor kan elke medewerker van je bedrijf zaken aanpassen of aanvullen op de bedrijfswebsite. Daar komt bij dat WordPress geschikt is om door meerdere personen tegelijkertijd gebruikt te worden. Dat is wel zo handig als je een blog wilt bijhouden of als je een uitgebreide webshop hebt. Deze eenvoud wil echter niet zeggen dat het CMS alleen voor kleine websites geschikt is: zowel voor een kleine als een grote website kun je met WordPress uit de voeten.

Zoekmachine vriendelijk

Een ander voordeel van WordPress is dat het zoekmachine vriendelijk is. Je website is uiteraard bedoeld voor mensen, maar zonder een goede ranking op het internet kunnen mensen je site niet vinden. WordPress werkt hier als het ware automatisch aan mee. Zoekmachines herkennen bijvoorbeeld de koppen van WordPress. Als jij het onderwerp van een specifieke pagina in titel en subkopjes duidelijk noemt, neemt Google dit dus meteen mee bij het indexeren van de pagina.

WordPress is veilig

WordPress wordt gezien als een veilig CMS-systeem. Wanneer er problemen zijn met de beveiliging van WordPress websites komt dit meestal door plugins die niet geüpdatet zijn. Daardoor blijft er een ‘lek’ in de website zitten en zo kunnen hackers een WordPress website binnenkomen. Aangeraden wordt om je website om de twee dagen te controleren voor updates.

Bel ons
Adres
×